Комитетот за заштита на водата Huaihe на Министерството за водни ресурси, Dayu Irrigation Group и Huawei Technologies Co., Ltd. потпишаа договор за стратешка соработка за дигитални близнаци Huaihe

Пред неколку дена, Лиу Донгшун, секретар на Партиската лидерска група и директор на Комитетот за зачувување на водата во Хуаихе, се сретна со Ванг Хаоју, претседател на групата за наводнување Дају и Лиу Шенгџун, претседател на Одделот за заштеда на вода во Кина и бизнис со вода на Huawei, и имаше дискусија.Врз основа на тоа, трите страни потпишаа договор за стратешка соработка за заеднички да ја промовираат изградбата на дигиталната близнак река Хуаихе.

На 24 декември, Комитетот за заштита на водата во Huaihe на Министерството за водни ресурси потпиша договор за стратешка соработка со Dayu Irrigation Group Co., Ltd. и Huawei Technologies Co., Ltd. Qian Mingkai, директор (директор) на Бирото за хидрологија (Информации Центар) на Комисијата Хуаихе, Ју Шанбин, генерален директор на бизнисот Анхуи североисточен Анхуи на Huawei и Куи Џинг, потпретседател на групата за наводнување Дају и претседател на Групацијата за земјоделска вода го потпишаа договорот во име на трите страни.Лиу Донгшун, секретар и директор на Партиската група на Комитетот Хуаи, Јанг Веижонг, член и заменик-директор на партиската група на Комитетот Хуаи, Ксијао Џианфенг, директор (началник на одделот) на Канцеларијата на комитетот Хуаи (Оддел за меѓународна соработка и технологија) и шефовите од релевантните оддели, Су Чангвен, генерален директор на бизнисот за дигитална влада на Huawei во Анхуи, Хуавеи Сун Тао, генерален директор за зачувување на вода и прашања за вода на кинеската дигитална влада и сродни деловни лидери, Ванг Хаоју, претседател на групата за заштеда на вода во Дају, Џанг Леијун, Потпретседател на Групацијата за земјоделство и вода на Групацијата и претседател на централата во Источна Кина, Ванг Јивен, извршен потпретседател на Институтот за истражување на групата, Хуиту Лиао Хуаксуан, извршен потпретседател на Групацијата, Жао Гуочианг, заменик генерален директор на одделот за маркетинг менаџмент, и Јанг Минг, директор на Одделот за клучни сметки присуствуваа на церемонијата на потпишување.

 

图1
图2

Су Чангвен, генерален директор на компанијата за дигитална влада на Huawei, Анхуи, ја претстави релевантната ситуација на Huawei, велејќи дека придава големо значење на соработката со Комисијата Хуаихуаи и Дају наводнувањето и дека е подготвен да работи со сите страни за заеднички да промовира изградба на паметна заштита на водата. , дигитален близнак и други проекти.

на 3

Ванг Хаоју, претседател на групата за наводнување на Дају, на церемонијата на потпишување рече дека групата за наводнување Дају има способност и доверба да обезбеди сеопфатни технички услуги и гаранции за работа и одржување за проекти за трипартитна соработка по повеќе од 20 години акумулација на искуство, технички врнежи и капацитет. зграда..Dayu Irrigation Group и Huawei имаа длабинска соработка.Двете страни успешно соработуваа во областа за наводнување Пишиханг.Техничкиот тим има искусен тренинг и има силна основа на доверба.Потоа, Dayu Irrigation Group ќе го земе проектот во соработка со Комитетот Хуаихуаи како најважен „проект бр. Huawei Компанијата тесно соработува и соработува прагматично за да обезбеди непречен напредок на проектот и искрено ги поканува сите лидери да ја посетат Dayu Irrigation Group.

4

Лиу Донгшун, секретар на Партиската група и директор на Комитетот Хуаихе, во својот говор рече дека басенот на реката Хуаихе има добра градежна основа и финансиска гаранција за промовирање на изградбата на дигиталниот дворечен слив.Да се ​​зајакне интеграцијата на технологијата и да се даде сопствен придонес во промовирањето на изградбата на дигитални двојни сливови.

на 5

Согласно содржината на договорот, трите страни ќе ја зајакнат соработката на полето на зачувување на паметни води и управување со мрежни информации, ќе служат за изградба на дигитална река Хуаихе, заеднички ќе промовираат технолошки иновации, ќе промовираат изградба на технички стандарди поврзани со паметната вода заштита и обука на персоналот, со цел да се создаде вистинска заштеда на вода, прашања за вода, земјоделство Дигиталните близнаци обезбедуваат силна поддршка и поттик!


Време на објавување: Февруари 11-2022 година

Оставете ја вашата порака

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја